POVESTEA MEA

'Nu prea stiu de ce-ti scriu. Simt ca am mare nevoie de o prietenie careia sa-i incredintez nimicurile ce mi se intampla. Poate ca-mi scriu chiar mie. - Antoine de Saint Exupery

Cautari

26 august, 2017

40 DE ANI- UN NOU INCEPUT

Avantajele unui nou inceput
Cand inaintezi in varsta, nu doar pierzi, dar si castigi! Anii iti confera o anumita maturitate, intelepciune si siguranta de care ai nevoie! Ceea ce ai lasat in urma nu e de neglijat, ai invatat din fiecare experienta pe care ai trait-o. De tine depinde cum vrei sa traiesti de acum inainte: trista si frustrata sau fericita, stapana pe propria viata. Nu ruga timpul sa se intoarca, pentru ca nu vei avea succes. Alege ziua de azi ca primul moment din noua ta viata.

Sugestii pentru o noua viata
Cel mai indicat este sa lasi viata sa-si urmeze cursul firesc, fara sa iti doresti sa controlezi sau sa schimbi ceea ce nu poate fi schimbat. Nu stii cum sa faci acest lucru? Canalizeaza-ti energia pe ceea ce este realizabil si inarmeaza-te cu putere in vederea planificarii unui nou inceput.
Sugestii pentru a initia „schimbarea”:
– Accepta-te asa cum esti! Acceptarea nu inseamna resemnare, ci sa preiei controlul situatiei.
– Revizuieste-ti viata! Incearca sa renunti la toate lucrurile care nu-ti mai folosesc si raspunde-ti la intrebari  ca: „Ce imi doresc sa schimb?”, „Ce vreau sa pastrez?”
– Indrazneste sa faci lucruri pe care, mai demult, le-ai considerat imposibil de facut sau nu le-ai terminat. Niciodata nu e prea tarziu sa termini un lucru deja inceput.
– Asuma-ti responsabilitatea propriei fericiri! Nu-ti imagina ca fericirea ta este in mainile altora, lasandu-ti viata in mainile lor.
– Schimba-ti mentalitatea! Renunta la „ as vrea” si spune „vreau”. Daca vrei sa schimbi cu adevarat ceva in viata ta, nu te ascunde in spatele actiunii de „a trebui”, fa totul pentru ca asa „ai decis”.
– Nu lua in considerare cuvintele altora! Traieste-ti viata, nu pe cea a altora. Daca nu faci acest lucru, nimeni nu va trai pentru tine!
Text : Alina Gavri


Termenul de criză a vârstei mijlocii a fost folosit prima dată în 1965, când se susţinea că poate avea loc oricând între 40 şi 60 de ani. Astăzi, criza se manifestă mai devreme de atât şi, potrivit studiilor recente, poate dura între doi şi cinci ani. Simptomele se regăsesc la majoritatea reprezentantelor sexului frumos, indiferent de statut social sau carieră. Dacă la 30 de ani, întrebările şi dilemele existenţiale se concentrează în jurul carierei, un deceniu mai târziu interesul se mută pe scopul vieţii. A fost sau nu viaţa trăită cum s-ar fi dorit sau este momentul unei schimbări radicale? 

Citeste mai mult: adev.ro/n0er8v