POVESTEA MEA

'Nu prea stiu de ce-ti scriu. Simt ca am mare nevoie de o prietenie careia sa-i incredintez nimicurile ce mi se intampla. Poate ca-mi scriu chiar mie. - Antoine de Saint Exupery

Cautari

02 octombrie, 2017

iubirea de sine ii triaza pe cei din jur- Autor Mona Georgescu

 Mona Georgescu (cea roz 😁):
"Oamenii care au inteles iubirea de sine si valoarea propriei persoane nu sunt adorati de cei din jurul lor - mai ales ca in acest mod au devenit selectivi, stiu sa identifice jocurile psihologice, manipularile, santajul, au facut schimbari in gandire si in comportament, isi manfesta in mod adult granitele si spun clar si foarte raspicat NU - atunci cand NU nici nu poate insemna altceva.
Celor mai multe persoane din jurul tau nu le plac, insa, aceste schimbari; nu le place sa evoluezi, nu le place sa te dezvolti personal, nu le place sa iti recapeti echilibrul si sa te debarasezi de suferinta pe care relationarea cu ei ti-a produs-o de-a lungul timpului - pentru ca echilibrul care pe tine te determina sa fii sigur pe tine, sa fii selectiv, sa iti trasezi granite sanatoase si sa fii constient de propria ta valoare, pentru ei este incomod: nu te mai pot influenta, nu te mai pot controla, desi vor incerca sa puna presiuni mari pe tine.
Capacitatea de a te iubi pe tine insuti are legatura cu abilitatea de a te respecta, de a fi atent la viata ta, cu tot ce presupune aceasta (de exemplu, devii atent la relatiile tale, esti atent la baza reala a acestor relatii).
Capacitatea de a te iubi pe tine insuti se reflecta in starea ta de bine intrinseca, in respectul fata de propria persoana si in aprecierea de sine.
Cand increderea in tine, respectul si aprecierea de sine sunt la nivel scazut, te afli intr-o zona de pericol, o zona in care nu ai cum sa fii fericit si tot ce poti face este sa te agati de cei din jur ca de un colac de salvare, pentru satisfacerea nevoilor tale.
Iubindu-te pe tine insuti ai avantajul ca iti poti gestiona in mod asumat viata sub cele mai importante aspecte ale sale: emotional, financiar, material si social; in acest mod, iti vei diminua foarte multe dintre nevoile pe care crezi ca altii ti le-ar putea satisface (de exemplu, prietenii sau un partener de cuplu); in plus, nu vei mai fi nevoit sa accepti chiar pe oricine alaturi de tine, in calitate de prieten sau de partener.
Trebuie sa iti vezi in continuare de drumul tau. Pentru ca acum tu stii ca o persoana care traieste in mod autentic iubirea de sine, va gasi intotdeauna echilibrul intre iubirea de sine si iubirea fata de cei din jur - atunci cand acestia o si merita."