POVESTEA MEA

'Nu prea stiu de ce-ti scriu. Simt ca am mare nevoie de o prietenie careia sa-i incredintez nimicurile ce mi se intampla. Poate ca-mi scriu chiar mie. - Antoine de Saint Exupery

Cautari

19 iulie, 2017

am invatat

Am invatat: ca nimeni nu e perfect pana nu te indragostesti de el
Am invatat: ca trebuie sa dam sfaturi doar in doua situatii: cand ni se cer si cand viata cuiva e in pericol.
Am invatat:ca daca ai in suflet rautate, fericirea va cauta alt suflet in care sa se instaleze
Am invatat: ca cea mai buna metoda pentru a creste e sa ma inconjur de persoane mai destepte decat mine.
Am invatat: ca Dumnezeu nu a facut totul intr-o zi. Ce ma face sa cred ca eu pot?
Am invatat: ca lucrurile marunte, de zi cu zi fac viata mai frumoasa
Am invatat:ca banii nu fac omul mai bun.
Am invatat:ca ar trebui sa fim multumiti ca Dumnezeu nu ne da tot ce cerem
Am invatat: ca tuturor ne place sa privim peisajul din varful muntelui, dar fericiti suntem atunci cand il escaladam

FERICIREA NU ESTE O DESTINATIE

 Dacă bucuria din inima ta se stinge, nu căuta motivul în celălalt, căci problema e în răcirea dragostei tale
Omul pe care nu-l mai iubeşti nu este nici mai bun şi nici mai rău decît atunci cînd l-ai cunoscut – bucuria ta pe care o simţeai în preajma lui îl făcea deosebit.
Fericirea nu e o destinație finală. Nu e ca și cum trebuie să faci efort să ajungi acolo și după ce ai ajuns, gata, poți să te tolănești definitiv pe-o ureche... a... fericirii. Mnoh, nu e deloc așa. In primul rând că ea isi schimbă mereu infatisarea și locul. Nu o gasești mereu unde ai lasat-o și nu are aceleasi straie.
Uite de aia fericirea e la indemana si inde-simtirea celor prezenti, care nu infulecă viața ci o mestecă, o simt, o cunosc si o iubesc până la ultima inghițitură.
Fericirea nu-ti poate fi adusă de un om anume si mentinută pentru totdeauna neatinsă, fără ca tu să te implici. Nu se află la capătul căutării partenerului potrivit și nici nu-ți e garantată de vreo relație. Pentru că fericirea  ta e treaba ta.
Fericirea nu e pentru morti. Când ești resemnat, când nu mai ai sclipire in ochi, când disprețuiești viața și ți se pare un non-sens sa crezi în fericire, ai murit.
Evident, fericirea nu te va căuta acasă. Si nu poate năvăli peste tine sa te readucă la viață. Nici tu nu  o vei chema, devine insuportabilă insăși ideea că există fericire in lume. Si singurul stimul care  iți mai amintește că trăiești totuși, este durerea. Doza zilnică de durere pe care ți-o administrezi în... minte și ți-o presari în gând. Ca un drog de care nu te poți lipsi. Cumva, și în asta cauți un soi de fericire. În durere, poți săpa atât de adânc încât fără să vrei poți da de iubire. Și de fericire.
Fericirea este la un loc cu iubirea. Iubirea de tine, de oameni, de viață, de Dumnezeu și de tot ce poti tu iubi curat. Iubirea pentru intreaga Creație. Dacă iubesti, esti fericit.
SURSA; http://www.astrocafe.ro/articole/fericirea-nu-are-mereu-aceleasi-straie-si-nu-ti-poate-fi-adusa-de-cineva

18 iulie, 2017

INCETEAZA SA MAI FACI ASTA

1. Inceteaza sa-ti petreci timpul cu oameni nepotriviti – Viata e prea scurta pentru a-ti petrece timpul cu oameni care efectiv “scurg” toata fericirea din tine. Daca cineva te doreste in viata lui, cu siguranta iti va face un loc. Inceteaza sa te mai lupti pentru a castiga particica ta in viata altora. Si nu uita ca adevaratii prieteni sunt aceia care iti sunt alaturi atunci cand iti este greu, nu aceia care iti stau in preajma doar cand iti merge bine.
2. Inceteaza sa fugi de problemele tale – Infrunta-le cu pieptul inainte. Nu o sa fie usor, insa cu totii ne lovim de probleme, invatam sa le facem fata, sa ne adaptam, iar la urma urmei acestea sunt cele care ne modeleaza si ne transforma ca fiinte umane.
3. Inceteaza sa te minti pe tine insuti – Poti sa pacalesti pe oricine, mai putin pe tine. Viata ta se va imbunatati vizibil in momentul in care vei avea curajul sa fii sincer cu tine.
4. Inceteaza sa pui nevoile tale pe ultimul loc – Cel mai dureros lucru, este sa te pierzi pe tine insuti, atunci cand iubesti pe cineva in mod excesiv si uiti ca si tu esti o persoana speciala. Sigur ca da, ajuta-i pe altii, dar ajuta-te si pe tine. Fa ceea ce-ti doresti sa faci cu pasiune de mai mult timp.
5. Inceteaza sa fii altceva decat ceea ce esti – Una din cele mai grele incercari din viata, este sa fii ceea ce esti, intr-o lume care incearca sa te faca sa fii ca toti ceilati. Cineva intotdeauna va fi mai dragut, mai destept, cineva intotdeauna va fi mai tanar, dar acestia niciodata nu vor fi ceea ce esti tu. Nu te schimba doar pentru a fi pe placul celorlalti. Fii tu insuti si vei atrage in viata ta oamenii care te vor aprecia cu adevarat pentru ceea ce esti!
6. Inceteaza sa te mai agati de trecut – Nu poti incepe un nou capitol in viata ta, daca continui sa recitesti la infinit ultimul capitol la care ajunsesei.
7. Inceteaza sa-ti mai fie frica sa faci greseli – A face ceva cu greseli, inseamna de zece ori mai mult decat a nu face nimic.
8. Inceteaza sa te invinovatesti pentru greselile din trecut – Putem sa ne indragostim de persoana nepotrivita si sa suferim din cauza greselilor, insa indiferent cat de rau merg treburile, un lucru este sigur, greselile ne ajuta sa gasim persoana potrivita si sa identificam acele lucruri care conteaza pentru noi.
9. Inceteaza sa incerci sa cumperi fericirea – Multe lucruri pe care ni le dorim sunt costisitoare. Adevarul este insa, ca lucrurile care ne aduc bucurie cu adevarat in viata, sunt total gratuite - dragostea, zambetele si investirea energiei in pasiunile noastre.
10. Inceteaza sa cauti pe cineva, pentru a fi fericit – Daca nu esti fericit cu ceea ce regasesti in interiorul tau, nu vei putea fi fericit pe termen lung cu nimeni altcineva. Trebuie sa inveti sa te iubesti pe tine si sa ajungi la un echilibru interior, inainte de a putea impartasi o experienta similara impreuna cu un partener.
11. Inceteaza sa stai fara sa faci nimic – Nu gandi prea mult, in caz contrar vei sfarsi prin a crea o problema care nici nu era acolo. Dar nici nu sta indiferent, nu poti schimba ceea ce refuzi sa confrunti. Evalueaza situatiile si ia decizii decisive. A face progrese implica intotdeauna si niste riscuri pe care trebuie sa ti le asumi. Dar trebuie sa mergi inainte.
12. Inceteaza sa gandesti ca nu esti pregatit – Nimeni nu se simte niciodata 100% pregatit cand apare o oportunitate. Pentru ca majoritatea marilor oportunitati care apar in viata, ne forteaza sa iesim din zona noastra de confort, ceea ce inseamna ca nu vom ne vom simti niciodata in totalitate confortabil la inceput.
13. Inceteaza sa intri in relatii din motive gresite – Relatiile trebuie alese cu intelepciune. Mai bine sa fii singur, decat intr-o companie nepotrivita. Nu trebuie sa te grabesti. Daca ceva ti-e menit se se intample, se va intampla cu siguranta, la momentul potrivit, cu persoana potrivita, pentru cel mai bun motiv.
14. Inceteaza sa refuzi noi relatii, doar din motivul ca cele vechi nu au mers – In viata vei realiza ca exista un scop pentru care intalnesti anumite persoane. Unele te vor testa, altele te vor folosi, iar altele te vor invata. Dar cel mai important, unele vor scoate tot ceea ce e mai bun din tine.
15. Inceteaza sa concurezi cu ceilati - Nu-ti mai face griji pentru ceea ce altii fac mai bine decat tine.Concentreaza-te pentru a te depasi pe tine, putin cate putin, zilnic. Succesul este o lupta cu tine insuti.
16. Inceteaza sa-i invidiezi pe altii – Gelozia este arta de a contoriza succesele altor, in loc sa te bucuri de ale tale.
17. Inceteaza sa te plangi si sa te compatimesti – Anumite intorsaturi bruste in viata sunt menite sa-ti schimbe traiectoria intr-o alta directie, care in cele din urma se va dovedi a fi mai buna pentru tine, decat cea actuala.
18. Inceteaza sa fii suparat pe ceilalti – Nu-ti trai viata cu ura sau ranchiuna in suflet. Vei sfarsi prin a-ti face mai mult rau tie, decat celorlalti. Iertarea este raspunsul, elibereaza-te si gaseste-ti linistea.
19. Inceteaza sa permiti altora sa te coboare pana la nivelul lor – Refuza sa-ti cobori standardele pentru a te acomoda celor care nu vor sa creasca.
Si aici mai adaug o vorba a lui Nietzsche: Cu cat te inalti mai mult, cu atat pari mai mic in ochii celor care nu pot sa zboare…
20. Inceteaza sa pierzi timp dand altora explicatii – Prietenii adevarati nu au nevoie de explicatii, iar “inamicii” oricum nu te vor crede. Fa ceea ce crezi in inima ta ca este corect sa faci!
21. Inceteaza sa te mai invarti in jurul cozii si sa faci aceleasi lucruri la infinit – Momentul pentru a trage are adanc in piept este mai ales atunci cand consideri ca nu ai timp de asa ceva. Daca vei continua sa faci ceea ce faci, vei continua sa primesti ceea ce primesti. Uneori trebuie sa te distantezi, pentru a vedea lucrurile clar.
22. Inceteaza sa desconsideri lucrurile mici – Bucura-te de lucurile marunte, pentru s-ar putea ca intr-o sa te uiti inapoi si sa realizezi cat de importante erau. Cea mai buna parte a vietii tale se va regasi in neinsemnatele momente pe care le-ai petrecut zambind alaturi de o persoana draga.
23. Inceteaza sa incerci sa faci totul perfect – Lumea reala nu recompenseaza perfectionisti, ci mai degraba persoanele care duc lucurile pana la capat, chiar daca totul nu a fost realizat perfect.
24. Inceteaza sa mai alegi doar calea cea mai usoara si fara obstacole – Viata nu e usoara, mai ales cand iti propui sa realizezi ceva care sa merite si sa conteze. Nu alege calea cea mai usoara. Fa ceva extraordinar.
25. Inceteaza sa dai impresia ca totul este bine, atunci cand nu este asa – E normal ca uneori sa te copleseasca o anumita situatie. Nu trebuie sa te prefaci ca esti puternic tot timpul, si nici nu trebuie sa lasi impresia mereu ca totul este in regula. N-ar trebui sa te gandesti la ce ar zice ceilalti despre tine in astfel de situatii, iar daca simti nevoia sa plangi, da-ti voie. Uneori e mai sanatos sa versi o lacrima, decat sa tii in tine. Cu cat iti dai voie mai repede sa te exteriorizezi, cu atat mai devreme vei putea zambi din nou.
26. Inceteaza sa invinovatesti pe altii de problemele tale – Masura in care iti veti implini visele, este aceeasi masura cu care iti asumi responsabilitatea existentei tale. Atunci cand ii invinovatesti pe altii pentru probleme tale, de fapt nu vrei sa-ti asumi nicio responsabilitate si le dai altora putere asupra unei parti din viata ta.
27. Inceteaza sa incerci sa insemni totul pentru toti – Asa ceva este aproape imposibil, iar incercarea nu face decat sa te consume inutil. Dar facand o singura persoana sa zambeasca, poti schimba lumea acesteia. Nu e intregul univers, dar e universul ei. Asa incat, restrange-ti focusarea.
28. Inceteaza sa te ingrijorezi prea mult – Ingrijorarea nu va scapa ziua de maine de poveri, dar va alunga bucuria de astazi. O cale de a afla daca este un motiv intemeiat sa ne ingrijoram, este sa ne intrebam: “Va conta acest lucru peste un an? Dar peste trei? Dar peste cinci?” Daca nu, atunci nu este niciun motiv de ingrijorare.
29. Inceteaza sa te mai gandesti la lucruri de care ti-e teama ca se vor intampla – Concentreaza-te pe ceea ce vrei sa se intample, nu pe ceea ce nu vrei sa se intample. Gandirea pozitiva este unul din ingredientele cheie al oricarui succes. Daca te trezesti in fiecare dimineata gandindu-te ca ceva minunat ti se va intampla, si daca esti foarte atent la ceea ce se intampla in jurul tau, deseori vei constata ca intr-adevar se intampla ceva.
30. Inceteaza sa fii nerecunoscator – Indiferent cat de bine sau rau consideri ca iti este, fii recunoscator in fiecare dimineata. Cineva, undeva, lupta cu disperare pentru soarta lui. In loc sa te concentrezi pe ceea ce nu ai, mai bine incearca sa te gandesti si sa apreciezi ceea ce ai, iar altii nu au.
Sursa: http://adisandu.ro/lifestyle/30-de-lucruri-pe-care-trebuie-sa-te-opresti-sa-le-mai-faci-marc-and-angel/

PRETUIESTE VIATA 2

Un copil şi tatăl său călătoreau cu trenul. Călătoria trebuia să dureze circa o oră. Tatăl se aşeză comod şi se puse să citească o revistă. La un moment dat copilul îl întrerupse, întrebându-l: - Tată, ce este clădirea aceea? Tatăl se uită să vadă ceea ce i-a arătat copilul şi răspunse : - Este o fabrică. Începu din nou să citească când copilul îl întrebă din nou: - Tată, când sosim? Tatăl i-a spus că mai au încă de mers. A început din nou să citească, dar o altă întrebare a copilului îl întrerupse, urmate apoi de alte şi alte întrebări. Tatăl, disperat, căuta un mod pentru a-l face pe copil să se distreze. Văzu în revista pe care o citea multe chipuri de oameni, o rupse în mai multe bucăţi şi o dădu copilului, invitându-l să reconstruiască acele chipuri întocmai ca la un joc de puzzle, d upă care se aşeză mulţumit pe scaunul său convins că băiatul va fi ocupat pentru tot restul călătoriei. Nu apucase să treacă multă vreme şi copilul exclamă: - Am terminat! - Imposibil! răspunse tatăl. Nu pot să cred! Cum ai putut reconstrui imaginea aşa de repede? Imaginea era reconstruită perfect. Copilul răspunse: - Nu m-am fixat asupra lumii (a oamenilor celor mulţi). căci pe cealaltă parte a foii era figura unui (singur) om; am reconstituit omul şi lumea s-a aranjat singură! *

"Mai devreme sau mai târziu lucrurile se vor aranja de la sine. Nu e nevoie să le aranjezi tu; nu trebuie decât să te pui pe tine în ordine. De indată ce tu eşti în ordine, întreaga lume e în ordine. De îndată ce tu eşti în armonie, întreaga lume e în armonie!" via Para Bhakti

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
'Sa dai,sa dai,iata marea fericire a vietii.Sa dai mai ales la timp,fiecare lucru la vremea lui.Sa dai rasul, sa dai lacrimile,sa-ti traiesti aventurile,sa-ti traiesti durerea...Sa plangi un timp...si apoi sa razi.''Panait Istrati

''Ceea ce am fost si ce suntem maine nu vom mai fi.''Ovidius
Sa ne amintim ca fiecare zi ne este data pentru a trai frumos,pentru a visa indraznet,pentru a ne bucura de viata.


.............................
Cartea Recunostintei
Apoi, vazand cat de mult m-a ajutat aceasta scurta perioada de trecere in revista a lucrurilor pentru care sunt recunoscatoare, mi-am stabilit ca pentru anul 2014 sa imi rezerv 5-10-15 minute in fiecare zi pentru a-mi nota pe hartie toate motivele pentru care sunt recunoscatoare. Si mi-am amintit ca am vazut“Cartea Recunostintei” a lui Rhonda Byrne. Nu este o carte propriu zis, este mai degraba un fel de agenda, un ghid, in care trebuie sa-ti notezi zilnic toate motivele de recunostinta. In plus, una din 2-3 pagini contine in partea de jos cate o afirmatie pozitiva, menita sa te ajute sa intri in acea stare de multumire: “Multumesc pentru toate minunile care se revarsa in viata mea”, “Multumesc pentru caracterul meu puternic si pentru mintea mea stralucita”, “Sunt atat de recunoscatoare pentru faptul ca trupul meu creeaza o sanatate si o armonie perfecte” si multe alte astfel de afirmatii.
Agenda este structurata in asa fel incat paginile din stanga sunt notate cu “Recunostinta acum“, iar paginile din dreapta cu “Intentii de recunostinta“. Mai intai iti notezi pe pagina din stanga lucrurile pentru care esti recunoscator acum (momentul in care treci in agenda lucrurile respective), apoi pe pagina din dreapta alcatuiesti o lista a recunostintei cu toate lucruile pe care ai dori sa le obtii sau sa le realizezi de acum inainte. Secretul este sa le notezi si pe acestea tot la prezent, desi momentan nu le ai, insa notandu-le la prezent, iti “pacalesti” subconstientul sa creada ca ai obtinut deja lucrurile respective. Dupa cum am mai spus, subconstientul nu face diferenta dintre realitate sau fictiune, de aceea este important sa-l “hranesti” cu lucruri pozitive, chiar daca sunt chestii pe care nu le ai deja, dar intentionezi sa le obtii.

Puterea din interiorul nostru este cea mai puternica din Univers.

...............................................

.'Orice dar e o bucatica de suflet.Si tot ce dai din toata inima e de un pret ce nu se poate socoti.Adevarata valoare insa a darului e hotarata de dragostea cu care-i primit.''(Alexandru Vlahuta)

....................................................



"Principalul factor al sanatatii unei persoane este gandul."
“Gandirea este mult mai importanta in comparatie cu stilul de viata.”

CONSTANTIN DULCAN




E extraordinar să poţi afla cine eşti, de unde vii şi încotro te duci. Dumitru Constantin Dulcan
Nu Dumnezeu ne pedepseşte, ne pe­depsim singuri, aici, pe pământ. Există o lege cosmică, după care tot ce facem altora se re­percutează asupra noastră, mai devreme sau mai târziu, prin boală, necazuri şi nefericire. Iadul e mai degrabă o stare de spirit, o stare a conştiinţei noastre încărcate de rele.
Ce înseamnă iertarea? Din punct de vedere spiritual, înseamnă pace şi armonie. Din punct de vedere ştiinţific, prin iertare, la nivel de ADN, modelul negativ este pur şi simplu şters şi se instalează în corp o bună chimie şi un echilibru ener­getic. E fantastic, e pur şi simplu ca resetarea unui com­puter.
Gân­durile nega­tive la nivel de chimie a sângelui deter­mi­nă în corp un viraj spre aci­di­tate (care înseamnă îm­bă­trânire, boală, degene­res­cenţă). Faptele pozitive şi senine duc corpul către un ph alcalin, care se traduce prin longevitate şi vita­litate.
Ne­u­ronii îm­bă­trânesc şi mor, sunt ca un radio de­­fect care nu mai re­cep­­ţionează un­de­le. Me­­moria însă nu se pier­­de, e undeva în câm­­pul in­formaţional de deasu­pra. Vă daţi sea­­ma ce mister e în noi?
Ştim din descoperirile fizicii cuantice că orice gând are un substrat de câmp, acest câmp are efect de dispersie, se pro­pagă în spaţiu. Când ne gândim insistent la un lucru, îl creăm în planul de dincolo de noi, iar el se întoarce la noi.
Dumitru Constantin Dulcan
cunoaşterea aduce cea mai mare bucu­rie. Ea aduce adevărul despre tine. E exact cum spune Iisus, “şi veţi cunoaşte adevărul, iar adevărul vă va face liberi”. Să înţelegi lumea îţi aduce o eliberare enormă de erori de gândire şi prejudecăţi. Îţi dă bucu­ria de a descoperi singur resorturi şi corespondenţe. Îi mulţumesc lui Dumnezeu că nu m-a făcut o frunză, o piatră sau un câine. Că mi-a dat posibilitatea să fiu om şi să ajung să ştiu ceea ce ştiu. E extraordinar să poţi afla cine eşti, de unde vii şi încotro te duci. \
\Dumitru Constantin Dulcan este medic neurolog şi psihiatru, doctor în ştiin­ţe medicale,


Ce înseamnă iertarea? Din punct de vedere spiritual, înseamnă pace şi armonie. Din punct de vedere ştiinţific,
prin iertare, la nivel de ADN, modelul negativ este pur şi simplu şters
şi se instalează în corp o bună chimie şi un echilibru ener­getic. E
fantastic, e pur şi simplu ca resetarea unui com­puter

cunoaşterea aduce cea mai mare bucu­rie. Ea aduce adevărul despre tine. E exact cum spune Iisus, “şi veţi cunoaşte adevărul, iar adevărul vă va
face liberi”. Să înţelegi lumea îţi aduce o eliberare enormă de erori
de gândire şi prejudecăţi. Îţi dă bucu­ria de a descoperi singur
resorturi şi corespondenţe. Îi mulţumesc lui Dumnezeu că nu m-a făcut o
frunză, o piatră sau un câine. Că mi-a dat posibilitatea să fiu om şi să
ajung să ştiu ceea ce ştiu. E extraordinar să poţi afla cine eşti, de unde vii şi încotro te duci.




Ginette & Céline - UN PIC MAI SUS UN PIC MAI SINGUR





UN PIC MAI SUS, UN PIC MAI SINGUR, SPUNE-MI CUM AM PUTUT SA URC, CUM SA COBOR FARA SA CAD???? SUNT PREA SUS .....ESTI PREA JOS.

..............VOI REVENI DACA POT COBORA FARA SA CAD....

Dieta centenarilor din Valea Hunza

Dieta centenarilor din Valea Hunza

Să lăsăm însă istoria deoparte și să aflăm care este dieta centenarilor din Valea Hunza.
În primul rând trebuie știut că nu fac abuz de carne. De fapt, nu mănâncă acest aliment decât o dată pe an, atunci când celebrează căsătoria sau aniversarea ei. Carne de capră, pentru că numai ele pot fi crescute în acel ținut. În rest, baza o reprezintă legumele, fructele (proaspete sau uscate), semințele. Când și când, mai îmbogățesc meniul cu lapte, brânză și ouă.
Baza alimentației o reprezintă însă caisele. Bogăția locuitorilor din Valea Hunzei se numără după câți caiși dețin. Caisele se mănâncă crude, uscate la soare, în compot sau stors și fiert, pentru a se pregăti din ele un suc de băut... hăt, în vremea iernii. Altminteri, de băut se bea apă de izvor și un ceai verde, numit Tumuru.
Semințele de caise se mănâncă fie ca atare, fie sub formă de ulei (stors prin presare la rece, într-o moară rudimentară). Fiind bogate în vitamina B-17, renumită ca fiind anticancerigenă, asigură imunizarea organismului. 
Câte caise ar trebui să mănânci, ca să fii sănătos? Locuitorii Văii Hunza au răspunsul: cam un kilogram pe zi. Mai puțin când se desprimăvărează și încep să consume caisele sub formă de suc. De altfel, primăvara, vreme de vreo două luni și chiar mai mult, oamenii de acolo țin un fel de post, hrănindu-se foarte puțin, numai cu suc de caise, porții mici, de cinci ori pe zi. Este perioada de curățare a organismului și de pregătire pentru un nou anotimp îndestulător.
Și, da, caisele sunt baza alimentației. Dar pe lângă ele mai sunt și alte alimente pe listă. Oamenii din Hunza consumă fructe (struguri, mere, pere, piersici, prune, cireșe și mure) și legume (fasole, mazăre, morcovi, napi, dovleac, spanac și salată). De asemenea, ei pot consuma migdale și cereale (asta pe lângă cele pe care le-am amintit deja mai sus). Una peste alta, o dietă simplă care nu are cum să dăuneze. 

Ce-au aflat cercetătorii în Valea Hunza?

dr. John Clark a trăit în Hunza 20 de luni, alături de localnici. Le-a luat tensiunea, le-a făcut analize, i-a urmărit în toate gesturile și ocupațiile lor zilnice și a constatat că nu există boală care să se atingă de ei. Oamenii din Hunza nu mor niciodată înainte de a împlini suta de ani. Statisticile arată că 89% dintre ei au trăit 120-140 de ani. Iar restul? Restul au depășit grupa asta de vârstă și unii au ajuns la 160, precum Said Abdul Mobudu care, în 1984, îi uimește pe grăniceri cu pașaportul lui care arăta că s-a născut în anul 1832. Avea atunci, deci, 152 de ani (și a mai trăit încă 8, după acest incident). Grănicerii au suspectat că e vorba despre un act fals, nemaiîntâlnind până atunci ceva asemănător, dar până la urmă au fost convinși (cu argumente) că omul vine din Valea Centenarilor și că omul din fața lor chiar a trăit un veac și jumătate pe pământ. Said Abdul Mobudu abia dacă arăta ca un moș de 70 de ani din Regatul Unit. Aveau de ce să se îndoiască grănicerii!...
Dr Clark a constatat că oamenii din triburile Hunza mânâncă cu moderație și merg foarte mult pe jos, 15-20 de kilometri pe zi. Râd foarte mult și nu se plâng de nimic. În mod obișnuit, mănâncă doar dimineața și la prânz, pe săturate... numai alimentele menționate. În perioada postului, recurg la dieta aceea extrem, cu suc de caise, în porții mici, de cinci ori pe zi. Filozofia lor e simplă: puțin e mai sănătos.
Primul cercetător care i-a studiat a fost însă Dr. Jay Milton Hoffman, care a trăit printre ei în anul 1961. El a constatat tipul de alimentație frugal, pe care l-a pus și pe seama faptului că ei trăiesc fără electricitate, fără gaz și petrol. Hoffman a remarcat starea perfectă de sănătate, chiar și la persoanele de peste 120 de ani, ca și faptul că dantura lor era intactă, mersul agil și, în ciuda aparentei fragilități trupești, erau puternici. Psihic, locuitorii din Valea Hunza sunt oameni simpli și iubitori de natură și de semeni, sunt fericiți în simplitatea lor și... important... sunt școliți. Nu, nu la înalte școli, dar în Valea Hunza nu există analfabeți. Datorită stilului de viață, femeile intră la menopauză undeva între 65-70 de ani, de aceea nu e de mirare că aduc pe lume copii chiar și după ce trec de 60 de ani. În mod natural și fără probleme.
Ai zice că e Raiul acolo. Și poate că așa e (încă e). Dar uite că natura civilizatoare a omului nu le dă pace. De când s-a auzit de ei, turiști curioși vin să le strice pacea. Și, văzând o oportunitate în asta, tot mai aproape de locurile lor, pădurile de caiși miraculoși sunt tăiate, pentru a se construi resorturi de vacanță. Vor răzbi triburile Hunza? Vor reuși să-și păstreze habitatul, stilul de viață, sănătatea?
SURSA  http://www.antenasatelor.ro/satul-%C8%99i-lumea/8951-dieta-oamenilor-din-hunza-cum-sa-traie%C8%99ti-160-de-ani.html

SI ASTAZI.....

Și astazi…
Când eram mic credeam în veșnicie,
Și nu știam atunci că vor pleca,
Ființe dragi care-n a mea copilărie
Mi-au spus că mă vor părăsi cândva.
Credeam atunci când eram mic
Că n-am să-mbatranesc la rândul meu,
Credeam ca un copil că nimeni și nimic
Nu îmi va face-n viață drumul greu.
Dar astăzi când anii mi s-au dus în zbor
Și știu că viața nu se-ntoarce niciodată,
Mai bat la poarta-nchisa cu-n zăvor,
Privesc prin curtea goală și te caut TATĂ.
Nu te găsesc că îți venise rândul
Mult prea devreme să mă lași plângând,
Precum o frunză ce o rupe vântul,
O înaltă-n cer și o coboară în pământ.
Și astăzi înțeleg că veșnicia e un vis
E doar mirajul ce ne poartă pașii,
Și clipa-n care Dumnezeu a zis,
EȘTI VEȘNIC CÂT TE POMENESC URMAȘII.
autor...DORIN DUMITRIU.

RUGACIUNEA FLORILOR


RUGACIUNEA FLORILOR
de Alfred Mosoiu
Plapand ghiocelul Iesind din zapada Striga: "Tatal nostru" Ca lumea sa-l vada.
"Care esti in ceruri", Sopti floarea-soare Si-un val de lumina Cazu pe razoare.
Smerit busuiocul Cand vantul il mana Si-i scutura roua "Sfinteasca-se"-ngana.
Cand "numele-Ti" spune Trist ochiul-de-bou Nu stiu de-a fost soapta Sau numai ecou.
Albastra ca cerul O nu-ma-uita Spune: "Imparatia sa fie a Ta".
"Si faca-se voia" Suspina-o camee Calcata-n picioare Pe alba alee.
Cand nuferii-n lacuri Vad stele ca sunt, Soptesc: "Cum e-n ceruri Asa pe pamant."
Si graul, cand moara Vuieste intr-una A zis: "Painea noastra Cea de totdeauna".
Iar nalba si gura- De-leu, amandoua, La fel, rugatoare, Raspund: "Da-ne-o noua!"
Cu gandul la fluturi Stau rozele-n glastre Si spun: "Iarta noua Gresalele noastre".
"Precum noi iertam Gresitii", incet, Raspunde garoafa Uscata-n buchet.
Si crinii, podoaba Fecioarei cinstite, Soptesc: "Nu ne duce pe noi in ispite".
Iar spinii, ce-odata Marturii-i purtara "Si ne izbaveste de rele" - oftara.
Si vantul porneste Ecoul Divin, Cu freamat padurea Raspunde: "Amin!".

COPILARIE

Copilărie...
- Ce faci Mamă Tână?
- Curăț aici?
- Dă-mi și mie!
- Ești prea mică, trebuie să crești!
- Da' nu pot! Nu vezi că nu cresc?
- Ba crești! Ieri erai mai mică, alaltăieri și mai mică.
- Ba nu! Uite am aceeași rochiță!
Mama Tână îmi zâmbește blând:
- Crești, puiul Mumii, crești, lasă că îi vedea că-ți rămâne mică și rochiuța asta. Nu te grăbi, lasă vremea să curgă așa cum a lăsat-o Ceriul.
- Nu pot mai repede?
- Nu-i bine măi repede. Fieștecare vârstă are binefacerile ei, dacă te grăbești să crești nu le simți. Rămâi copil cât ești copil, tânăr la vremea tinereții, copt la vremea maturității și lasă-i bătrâneții vremea ei. La fieștecare vârstă înveți ceva, dacă nu-ți trăiești fieștecare an la vremea lui pierzi învățătura și ajungi la bătrânețe pustiu pe dinăuntru. Numa' atunci îți dai sama ce bogată e fieștecare vârstă și câte s-adună în sufletul tău dacă le trăiești cum să cade, la vremea lor, fără să te grăbești a sări anii. Adună, draga Mumii, adună minunea din fiecare an și vi fi cu sufletul bogat totdeauna.
- Și bogăția aia... Mamă Tână. Cum o văd? Cum o simt?
- N-o vezi. N-o simți tu, o sâmt ceilalți, tu numa' o-mparți. De aia îi musai să nu te grăbești, să nu sari anii, să aduni și să înmulțești ce primești de la cei cu suflet bogat.
- Și dacă adun și n-o văd... ce fac cu ea ?
- O-mparți, dăruiești și tu cum ai primit. Când ești copil într-un fel, când crești în alt fel, dăruiește copilu' Mumii din suflet bucurie și bucurie primești.
- Nu știu cum, Mamă Tână, nu știu cum, și dacă nu pot? Și dacă n-am, și dacă...
- Îi ști, draga Mumii, îi ști, îndrăznește și o să poți, adună bunătate și îi avea. Acum fii doar copil și învață să primești fiecare zi ca pe un dar.
Maria Grancea
Ps. Pentru mine și acum fiecare zi e un dar.  Pentru voi?

EU SUNT DINTOTDEAUNA......

Eu sunt dintotdeauna conectat/ă la Sinele meu Divin
Eu sunt dintotdeauna ghidat/ă de Sinele meu Divin
Eu sunt dintotdeauna iubire de Sine
Eu sunt dintotdeauna încredere de Sine
Eu sunt dintotdeauna cunoaștere de Sine
Eu sunt dintotdeauna înțelegere de Sine
Eu sunt dintotdeauna prețuire de Sine
Eu sunt dintotdeauna iertare de Sine
Eu sunt dintotdeauna în armonie cu mine
Eu sunt dintotdeauna în armonie cu cei din jurul meu
Eu sunt dintotdeauna în armonie cu partenerul/partenera meu/mea
Eu sunt dintotdeauna comunicare eficientă
Eu sunt dintotdeauna eficiență maximă
Eu sunt dintotdeauna bucurie
Eu sunt dintotdeauna bogăție fabuloasă
Eu sunt dintotdeauna prosperitate
Eu sunt dintotdeauna sănătate radiantă
Eu sunt dintotdeauna autovindecare
Eu sunt dintotdeauna starea de bine
Eu sunt dintotdeauna viața trăită ușor, frumos și bine
Eu sunt dintotdeauna acceptare de Sine
Eu sunt dintotdeauna voință Divină
Eu sunt dintotdeauna intenție Divină
Eu sunt dintotdeauna credință Divină
Eu sunt dintotdeauna autodisciplină
Eu sunt dintotdeauna iubire de adevăr
Eu sunt dintotdeauna creatorul realității mele
Eu sunt dintotdeauna examenul promovat cu brio
Eu sunt dintotdeauna carnetul de șoferi

Eu sunt dintotdeauna îndrăzneală
Eu sunt dintotdeauna liniște și pace interioară
Eu sunt dintotdeauna lumină
Eu sunt dintotdeauna ambiție
Eu sunt dintotdeauna bani
Eu sunt dintotdeauna reușită în tot ce-mi propun
Eu sunt dintotdeauna toți banii necesari pentru mine
Eu sunt dintotdeauna autenticitate
Eu sunt dintotdeauna generozitate
Eu sunt dintotdeauna mamă fericită
Eu sunt dintotdeauna tată fericit
Eu sunt dintotdeauna fiu/fiică fericit
Eu sunt dintotdeauna soț/soție fericită
Eu sunt dintotdeauna recunoștință Divină
Eu sunt dintotdeauna compasiune Divină
Eu sunt dintotdeauna smerenie Divină
Eu sunt dintotdeauna concentrare maximă
Eu sunt dintotdeauna vindecat/ă
Eu sunt dintotdeauna fermitate
Eu sunt dintotdeauna iubire
Eu sunt dintotdeauna pace
Eu sunt dintotdeauna geniu în manifestare
Eu sunt dintotdeauna călătorie în siguranță și fără incidente
Eu sunt dintotdeauna observatorul gândurilor mele
Eu sunt dintotdeauna la timp la…întâlnire, examen etc
Eu sunt dintotdeauna demnitate Divină
Eu sunt dintotdeauna fericire
Eu sunt dintotdeauna pasiune în manifestare
Eu sunt dintotdeauna mintea nelimitată a lui Dumnezeu
Eu sunt dintotdeauna înțelepciune Divină
Eu sunt dintotdeauna claritate în manifestare
Eu sunt dintotdeauna inteligență creatoare
Eu sunt dintotdeauna soluția potrivită pentru situația X
Eu sunt dintotdeauna onorabil/ă
Eu sunt dintotdeauna siguranță Divină
Eu sunt dintotdeauna acceptarea trupului meu
Eu sunt dintotdeauna tinerețe veșnică
Eu sunt dintotdeauna intenția Sinelui meu Divin
Eu sunt dintotdeauna răbdare Divină
Eu sunt dintotdeauna curajul de a îndrăzni
Eu sunt dintotdeauna în contact cu X
Eu sunt dintotdeauna conectat cerebral cu X
Eu sunt dintotdeauna comunicare de la Sine la Sine
Eu sunt dintotdeauna impecabil/ă cu mine și cu cei din jur
Eu sunt dintotdeauna conștiință Divină
Eu sunt dintotdeauna în prezent
Eu sunt dintotdeauna prezență
Eu sunt dintotdeauna credință în manifestare
Eu sunt dintotdeauna adevărul
Eu sunt dintotdeauna manifestarea iubirii divine
Eu sunt dintotdeauna eliberat de credințe false
Eu sunt dintotdeauna stăpânul destinului meu
Eu sunt dintotdeauna Tot Ceea Ce Este
Eu sunt dintotdeauna conștient/ă de mine și de gândurile mele
Eu sunt dintotdeauna voioșie
Eu sunt dintotdeauna bunăstare
Eu sunt dintotdeauna vindecat din interior spre exterior
Eu sunt dintotdeauna de partea mea
Eu sunt dintotdeauna puterea Sinelui meu Divin
Eu sunt dintotdeauna aici și acum
Eu sunt dintotdeauna valorizare de Sine
Eu sunt dintotdeauna plin de energie
Eu sunt dintotdeauna binecuvântare Divină
Eu sunt dintotdeauna bun/ă și blând/ă cu mine
Eu sunt dintotdeauna cunoaștere nelimitate
Eu sunt dintotdeauna un/o invingător/oare
Eu sunt dintotdeauna proiectul, tema realizat/ă la timp
Eu sunt dintotdeauna plin/ă de energie vitală
Eu sunt dintotdeauna puterea lui Dumnezeu
Eu sunt dintotdeauna Dumnezeu în manifestare
Eu sunt dintotdeauna una cu tot ce este viața
Eu sunt dintotdeauna libertate Divină
Eu sunt dintotdeauna propria mea putere
Eu sunt dintotdeauna impecabil cu mine și cu cei din jur
Eu sunt dintotdeauna implinire Divină
Eu sunt dintotdeauna iertare în manifestare
Eu sunt dintotdeauna fermitate
Eu sunt dintotdeauna cu 5,10,15 kg mai ușor (a se evita „slab”)
Eu sunt dintotdeauna imaginație fabuloasă
Eu sunt dintotdeauna momentul potrivit
Eu sunt dintotdeauna în fiecare zi, din ce în ce mai bine
Eu sunt dintotdeauna cel ce Sunt

Niculina Gheorghita
sursa  HOLISTERAPIA

Micul ziditor de iubire #Ady



Din zicerile unui prunc mic de stat dar cu intelepciune mare. 
La vederea acestei biserici in ruina a stat el un pic, a cugetat si apoi a zis: - Tati. eu am sa repar biserica asta ticata pana vine Doamne Doamne din concediu, ca sa aiba unde sta. 
- Si cum o sa faci asta Andru? 
-Am sa-mi iau binoclul si am sa caut caramizile in apa si le pun la loc. 
DOAMNE AJUTA as zice eu si fa-l mare pe micul constructor. Deja te iubeste si are grija sa ai unde sta!

Vreau sa CRESC MICA.........!!!!!



„Subsemnatul, va aduc la cunostinta intentia irevocabila de a demisiona oficial din functia de adult pe care o detin acum abuziv.
Dupa o analiza detaliata a situatiei, m-am hotarat sa ma retrag si sa preiau atributiile unui copil de sase ani, cu toate drepturile si indatoririle pe care le-am avut candva, dar la care am renuntat cu prea mare usurinta.
Vreau sa desenez cu creta colorata pe strada unde locuiesc, atunci cand trec oameni maturi si importanti spre serviciu, si sa nu-mi pese de stresul lor in lupta cu minutele si traficul care ii asteapta.
Vreau sa fiu mandru de trotineta mea cea rosie, fara sa ma interseze cat costa asigurarea pe anul viitor.
Vreau sa cred sincer ca bomboanele Tic-tac sunt mai bune decat banii, pentru ca le poti manca.
Vreau sa stau intins la umbra unui copac, cu un pahar de limonada in mana si cu ochii la norii pufosi care alearga pe cer, intrebandu-se cu uimire de ce adultii nu fac la fel.
Vreau sa ma intorc in trecut, la vremurile cand viata era simpla. Atunci cand tot ce stiam se rezuma la cele sapte culori, cinci poezii, zece cifre si vocea mamei care ma chema la masa cand nu imi era foame.
Vreau inapoi, atunci cand nu imi pasa de cat de putine lucruri stiam, pentru ca nici nu stiam cat de putine stiam.
Vreau sa cred, ca odinioara, ca totul pe lumea asta este fie gratuit, fie se poate cumpara cu pretul unei inghetate la pahar.
M-am maturizat prea mult si nici nu mai stiu cand m-am trezit mare. A fost cu siguranta un abuz si imi cer iertare.
Am ajuns astfel sa aflu ceea ce nu ar fi trebuit: razboaie si purificarii etnice, copii abuzati si copii murind de foame, divorturi, droguri in licee, prostitutie, justitie corupta, politicieni de mahala, biserici de homosexuali, frati invrajbiti fara bani, ura, barfa.
Am aflat despre materialism nedialectic si mame denaturate, care isi vand copilele de 12 ani unor animale cu chipuri de barbati, pentru un televizor de ocazie.
Ce s-a intamplat cu timpul cand aveam impresia ca moartea este un concept de poveste, ca doar imparatii batrani mor ca sa faca loc pe tron printilor tineri, casatoriti cu printese castigate in urma ultimei zmeiade?
Unde sunt anii cand mi se parea ca tot ce ti se putea intampla mai rau in lume era sa nu fii ales in echipa lui Menica repetentul, atunci cand jucam fotbal in spatele scolii?
Vreau sa ma reintorc la vremea cand toti copiii citeau carti folositoare, cand muzica era neotravita, cand televiziunea era pentru stiri si emisiuni de familie, fara sex explicit si violenta implicita la fiecare zece secunde.
Vreau desene animate cu Donald Duck, peripetii echipajului „Speranta”, navigand cu „Toate panzele sus” si pe mama citindu-mi despre Iosif si fratii sai.
Ce bine era cand credeam, in naivitatea mea, ca toata lumea din jur este fericita deoarece eu eram fericit!
Promit solemn ca, imediat ce o sa-mi reiau atributiile de copil, o sa-mi petrec dupa-amiezile catarandu-ma in copaci, calarind bicicleta varului Cristi si citind Robinson Crusoe, ascuns in coliba injghebata din ramuri si frunze de fag, in spatele gradinii.
Imi iau angajamentul ca nu o sa imi pese de ratele casei, de facturile de telefon, curent, gaze, apa, gunoi, cablu Tv si Internet, asigurari pentru masini, asigurari de sanatate, taxe anuale de proprietate, credit-carduri, iarba netaiata, computerul virusat si faptul ca masina a inceput sa vrea la mecanic.
Va asigur ca nu o sa fiu pus in incurcatura atunci cand o sa fiu intrebat: „Ce-o sa te faci cand o sa cresti mare?”, deoarece acum stiu: vreau sa fiu COPIL.
Gata cu plecatul la serviciu cand ar trebui sa dorm si sa-l visez pe Florin Piersic – Arap Alb, gata cu stirile despre teroristi, bombe si caderi de avioane.
Gata cu barfele anturajului, care nu-mi dau pace nici la biserica, gata cu hernia de disc, par grizonat, ochelari pierduti, medicamente scumpe si dinti de portelan.
Gata, stop, cedez! Demisionez din functia de ADULT. Vreau sa cred in sinceritatea zambetelor, nobletea vorbelor, o lume a cuvantului dat si respectat, a dreptatii, a pacii, a viselor implinite, a imaginatiei innobilate, a ingerilor buni si a omului dupa chipul si asemanarea Lui Dumnezeu.
Vreau sa am iarasi sase ani si jumatate. Fiti voi mari si importanti, si ocupati, si ingrijorati. Eu vreau sa cresc MIC!”
sursa: povestiri-cu-talc.blogspot.ro

pretuieste VIATA

"Fii recunoscator! Ridica-te si multumeste pentru faptul ca, daca nu ai invatat mai mult, cel putin, pentru ca ai invatat ceva si daca nu ai invatat nimic, atunci multumeste pentru faptul ca nu te-ai imbolnavit, iar daca totusi te-ai imbolnavit, multumeste pentru ca esti in viata. Nu toti au reusit sa se trezeasca azi dimineata. Cineva a adormit ieri pentru ultima data. Exista intotdeauna ceva , ce merita multumiri. Nu fii pesimist. O inima recunoscatoare te face maret!"

"Iubirea, compasiunea si bunatatea trebuie sa fie impulsul din spatele gandurilor, sentimentelor si actiunilor tale atunci cand intentionezi sa-ti creezi o viata prospera si abundenta. Intotdeauna bunatatea se intoarce intr-un fel si cu siguranta vei primi ceea ce daruiesti."
Sursa: Astro Med

'Ma intreb uneori de ce unii oameni vand iluzii frumoase si se fac iubiti, ca mai apoi sa ucida visuri si sa condamne la singuratate." Irina Binder
..............................
...."La sfârșitul zilei nimeni altcineva nu va merge în pantofii tăi.., dar sigur tu o vei face. Așa că fii în pace cu tine însuți.."............................................................................

3 lucruri care nu se întorc: cuvintele, posibilitățile, timpul.
3 lucruri pe care nu trebuie să le pierzi: cinstea, liniștea, speranța.
3 lucruri care sunt cele mai prețioase în viață: încrederea, convingerea, dragostea.

3 lucruri care nu sunt sigure: succesul, puterea, averea.
........................................................
'Nu uita niciodata ca pielea se increteste, parul
incarunteste, iar Zilele se aduna in ani... Dar ce
e mai important se conserva; forta si determinarea
ta nu au varsta. Spiritul tau e cel care indeparteaza
panzele de paianjen. Dincolo de orice punct de sosire
e unul de plecare. Dincolo de orice reusita e o alta
incercare. Cat timp traiesti, simte-te viu/vie. Daca
ti-e dor de ce faceai, fa-o din nou. Nu te pierde
printre fotografii ingalbenite de timp .... Mergi mai
departe atunci cand toti se asteapta sa renunti.
Nu lasa sa se toceasca taria pe care o ai in tine.
Fa astfel ca in loc de mila, sa impui respect. Cand
nu mai poti sa alergi, ia-o la trap. Cand nu poti
nici asta, ia-o la pas. Cand nu poti sa mergi, ia
bastonul.
Insa nu te opri niciodata.'
Madre Teresa de Calcutta

...............................................................................
Sunt momente in viata cand trebuie sa ne credem orbeste in intuitie. De aceea e asa important sa lasi anumite lucruri sa treaca. Sa le dai drumul. Sa te desprinzi de ele.Oamenii trebuie sa inteleaga ca nimeni nu triseaza, uneori castigam, alteori pierdem. Nu astepta sa ti se dea ceva inapoi, nu astepta sa ti se recunoasca efortul, sa ti se descopere geniul, sa ti se inteleaga iubirea. Incheie niste etape. Nu din orgoliu, din neputinta sau mandrie, ci pur si simplu pentru ca acel lucru nu se mai potriveste cu viata ta. Inchide usa, schimba discul, fa curat in casa, sterge praful.Inceteaza sa mai fii cine erai si transforma-te in cine esti.
...........................................................................................
Mai suna-ma....
Mai suna-ma si-ntreaba-ma ce fac,
ce chipuri imi mai trec prin amintire,
ce visuri si ce ganduri ma strabat....
si daca imi mai amintesc de tine!
Mai suna-ma sa te aud putin,
vocea ta calda sa mi-o amintesc,
caci nu se stie daca ne-ntalnim,
dac-ai tai pasi la mine se opresc!
Mai suna daca numaru-mi mai stii,
si nu l-ai ratacit prin mii de cifre,
te-astept de mult si vad ca intarzii.
si-i toamna in gradina mea de vise!
Mai suna daca iti mai sunt in gand,
sa stiu ca iti mai amintesti de mine,
caci te astept in vizita curand.....
mi-e tare dor de tine....Fericire!
zenovia

..........................................................
.Unui reporter oarecare i s-a permis sa-i puna o intrebare lui Duimnezeu si acesta a intrebat: Ce te surprinde cel mai mult la oameni?.......Raspunsul Lui: Ca se pliscisesc sa fie copii, grabindu-se sa creasca si apoi suspina dupa vremea cand erau copii. Ca mai intai isi distrug sanatatea pentru bani pentru ca apoi sa piarda banii pentru a recupera sanatatea. Ca, facandu-si prea multe griji pentru viitor, neglijeaza prezentul, si asa nu traiesc nici prezentul nici viitorul. Ca traiesc ca si cand nu ar muri si mor ca si cand nu ar fi trait. Ca nu inteleg faptul ca intotdeauna va fi cineva mai bun sau cineva mai rau decat ei....ca bogat nu este acela care are mult, ci acela care se multmeste cu putin...uita ca a ierta se invata iertand...nu inteleg ca fericirea nu tine de noroc, ci este rezultatul propriilor decizii...ca a dori si a iubi sunt antonime; a dori cere totul, a iubi ofera totul...ca niciodata nu vor face ceva atat de rau incat Dumnezeu sa-i iubeasca mai putin si nici ceva atat de bun incat Dumnezeu sa-i iubeasca mai mult; El pur si simplu ii iubeste...ca distanta cea mai mare la care se pot afla de Mine este distanta unei simple rugaciuni.
adaptare dupa Umberto Agudelo
...........................................
~Nimeni nu e profet in țara lui! Poți ajuta străinii vieții tale, dar asiști neputincios la "surzenia" celor apropiați ție.
-indiferent cât de mult vrei să ajuți, trebuie să respecți alegerea persoanei, indiferent cât de nepotrivită ar fi. Binele tău nu este binele altuia, și invers.
- lasă oamenii în teoriile lor, nu încerca să schimbi ceva.
Binețe, OM înțelept!"
Edith Kadar

.........................................
din frica de a fi respinsi ajungem sa respingem cine suntem de fapt, ca sa nu fim „abandonati” de altii ajungem sa ne abandonam pe noi/trupurile noastre, nevoile noastre, dorintele, visele, nazuintele...
...........................................

'Societatea de astazi este un haos dominat de incompenta pentru ca oamenii judeca in parametri comunisti in care au fost formati. Comunistii au construit cu oamenii educati in sistemul de invatamant dinainte de razboi. Acum noi vrem sa refacem societatea dinainte cu oameni educati in timpul comunismului, spune prof. univ. dr. George Litaczek."
.................................
Zambetul ne insenineaza privirea si ne transforma in persoane mai atragatoare, carismatice si speciale. Am putea spune ca este expresia frumusetii pure, dar si o terapie pentru suflet. Astfel zambetul este o incantare pentru toti cei din jurul nostru, iar inevitabil el atrage priviri si reactii. Adela Haru
..................................................
''Viața noastră e conectată cu lumea în care ne mişcăm aşa cum nervura ultimei frunze care tremură în vârful unui copac se leagă,în mod misterios, de ultimul fir de rădăcină, subțire ca o ață, înfipt undeva în întunericul pământului. Fără să vrea şi fără să ştie, cele două sunt unite într‑o strânsă dependență. Prin ele trece acelaşi sânge, fiindcă lumea e, de fapt, un copac.'' #27depasi

Apoi urma trezirea la realitate. Un chin. Cu această ocazie am învăţat că totul se întâmplă cu un motiv pe care îl vom afla cândva, exact când trebuie.

"E nevoie de o secunda pentru a cadea din paradis in infern si de un drum ce pare interminabil ca sa poti scapa ..sau tot de o secunda daca realizezi ca porti paradisul in suflet." Simona Maricean
............................................................